Takana on nyt ensin kiireinen työviikko juhlineen ja sitten lepoa Punaisella tuvalla. Perjantaina 25.4. pidin esityksen naisen asemasta Suomessa ECPM:n (European Christian Political Movement) Itä- ja Pohjois-Euroopan konferenssissa Helsingissä. Esitykseni jälkeen syntyi hyvä keskustelu muun muassa siitä, miten naisten osallistuminen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon Suomessa yli sadan vuoden ajan on vahvistanut kansalaisyhteiskuntaa ja edistänyt demokratiaa.

Lauantaiaamuna menin heti ensimmäisellä ratikalla puoluetoimistolle keittämään 15 litraa kahvia. Sen jälkeen pakkasin auton teltalla ja muilla tykötarpeilla ja suuntasin kohti Itäkeskuksen Tallinnanaukiota. Siellä tarjosimme Kristillisdemokraattien 50-vuotisjuhlien kunniaksi kahvia ja keksejä klo 10-12. Paikalla oli helsinkiläisten kd-aktiivien lisäksi kansaedustajat Sari Palm ja Kari Kärkkäinen.

Sitten teltta ja tavarat autoon ja takaisin toimistolle. Auton tavaroineen jätin takapihalle ja kiirehdin kotiin valmistautumaan puolueen 50-vuotisjuhlaan klo 14-16. Kansallispukuni (Sakkola-Rautu Karjalan kannakselta) olin jo aikaisemmin laittanut valmiiksi. Erään vantaalaisen kd-aktiivin kehotuksesta päätimme pukeutua kansallispukuihin ja siten antaa tilaisuudelle lisäväriä.

Juhla oli arvokas ja lämminhenkinen. Sitten taas kotiin vähän levähtämään ja juhlapuvussa illalliselle klo 18. Myös siellä oli hieno ohjelma ja pöytäseurueen kanssa keskustelimme vilkkaasti. Vastapäätä oli kansaedustaja Toimi Kankaanniemi ja meidän toisella puolella kuusihenkinen Viron kd-läisten ryhmä. Toimin toisella puolella oli pariskunta Lappeenrannasta, sieltä kotipuolesta.

Pille Mägila hoitaa Viron KD:ssä myös naisten yhteyksiä, joten olin pyytänyt hänet majoittumaan luokseni, että voimme suunnitella naisten välistä yhteistyötä Suomen lahden yli. Alkua sille saimme jo viime elokuussa Helsingissä pidetyissä Pohjoismaiden KD Naisten konferenssissa, johon olimme kutsuneet osallistujia myös Virosta. Sunnuntaina oli sitten aikaa näille keskusteluille.

Maanantaina ja tiistaina oli useita tapaamisia ja kokouksia. Keskiviikkona piti jättää ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosastolle Naisten Kulttuuriyhdistyksen Marokon hankkeemme "Naisverkostoista voimaantumiseen" raportti viime vuoden osalta. Viimeistelin raportin yhdessä toisen vastuuhenkilön kanssa, hain tilintarkastajan vakuutuksen rahojen oikeasta käytöstä ja sitten vein raportin kehitysyhteistyöosaston toimistoon pari tuntia ennen määräajan umpeutumista. Sitten vielä töihin toimistolle muun muassa laittamaan telttatarvikkeet valmiiksi siten, että toiset pääsevät ne hakemaan sunnuntain toritapahtumaa varten.

Marokon hankkeen raportin viimeistelyä hidasti se, että samaan aikaan meidän piti selvitellä matkaan tulleita muutoksia. Seuraavan seminaarin oli tarkoitus olla 5.5. Etelä-Marokkossa, mutta tiistai-iltana sain yhdyshenkilöltä puhelun, että se on jouduttu perumaan maassa ilmenevien levottomuuksien vuoksi ja siksi ohjelmaa piti muuttaa.

Itse en tällä kertaa osallistunut Marokon seminaarimatkaan, vaan suuntasin vappuaaton iltana kohti Punaista tupaa, jossa olin sunnuntai-iltaan saakka.

1526732.jpg  1526730.jpg
Työntekoa etätoimistossa. Anne on tehnyt suurimman osan meidän polttopuuprojektista, koska hän on ollut paikalla enemmän, mutta kyllä minäkin sain hien pintaan ja kirveen osumistarkkuuskin on parantunut.