Tänään päättyi kunnallisvaalien ehdokashankinta, sillä listat piti jättää tänään klo 16:een mennessä.

Helsingissä vietiin lista jo viime perjantaina ja siinä oli siihen mennessä tulleet ehdokkaat. Tänään listaa täydennettiin ja hienon loppukirin ansiosta KD Helsinki sai yhteensä 83 ehdokasta. Se on 31 prosenttia enemmän kuin edellisissä kunnallisvaaleissa! Mikä hieno tulos!

Ilahduttavaa listassa on myös se, että 61 prosenttia ehdokkaista on alle 50-vuotiaita. Meitä on myös eri puolilta Helsinkiä, eri ammateista ja eri taustoista, joten valinnanvaraa äänestäjillä on.

Puoluesihteeri Sari Essayah heitti elokuussa Helsingin tavoitteeksi 80 ehdokasta ja ensikuulemalta se tuntui mahdottomalta tavoittaa. Myös piirin pitkäaikainen valtuutettu Ilmari Helimäki (80 v) painotti piirin kevätkokouksessa 80 ehdokkaan rajan saavuttamista. Nyt hän ei enää itse asettunut ehdolle.

Oli ilo laittaa tekstiviestinä tieto 80 ehdokkaasta sekä Sarille että Ilmarille. Ja tietenkin myös kertoa lopullinen ehdokasmäärä!

Puoluetoimistolla oli koko päivän tiivis ja kiireinen tunnelma. Aamupäivällä olin pari tuntia kaupungilla hakemassa allekirjoituksia viimeisiltä ehdokkailta.

Matkaa viivytti Mannerheimintien alkupään ruuhka, jonka syyksi selvisi lopulta eduskunnassa ollut vierailija, sillä poliisi ohjasi siellä liikennettä.

Juttelin siinä sitten taksikuskin kanssa ja lopulta selvisi, että olemme molemmat karjalaisia, ja että hän on kotoisin naapurikunnasta ja
minun sukulaisia on ollut hänen luokkakavereinaan.

Vaikka viivästys ensin harmitti, niin lopulta koin sen rauhoitavana keidashetkenä hektisen päivän keskellä.

Puoluetoimistolla tilanne rauhoittui klo 16, kun ehdokaslistojen jättämisen määräaika umpeutui. Jäin vielä töihin laittamaan ehdokkaille viestejä tulevista tapahtumista ja tuoreimmille ehdokkaille ohjeita.

Vaalipäällikön tehtävissä painopiste siirtyy nyt piirin kampanjoinnin hoitamiseen ja ehdokkaiden tukemiseen.