KD avasi tänään kunnallisvaalikampanjansa. Omalta osaltani tein sen Haagan markkinoilla. Helsingin vaalipäällikönä kehotin ehdokkaita, varsinkin ensikertalaisia osallistumaan puolueen tapahtumaan, sillä siellä oli myös koulutusta. Mukanani Haagan markkinoilla oli yksi ehdokas ja yksi tukihenkilö.

Vaalikampanjani avauksessa julkistin kampanjalaukkuni.

Kun kesälomalla kävelin sisareni kanssa koulukaupunkini Lappeenrannan torilla, osui silmiini myyntikoju, jossa oli myytävänä muun muassa värikkäitä kangaskasseja. Niihin oli piirretty humoristisia henkilöhahmoja ja kirjoitettu vetäviä tekstejä.

Silloin minulla välähti, että ostanpa siitä sopivan kassin vaalikampanjointiini. Varsinkin toritapahtumissa olkalaukku on kätevä. Sopivaa väriä ja tekstiä etsiessämme päädyin meitä molempia tyydyttävään oranssiin olkalaukkuun, jonka tekstinä on "Mie oonkii Karjalaine voimanaine".

Paikalla olleet ehdokkaat esittäytyivät musiikin lomassa. Puheenvuorossani painotin terveyspalvelujen saatavuutta. Myös ikäihmisten on saatava riittävät terveyspalvelut ja tuettava heidän kotona asumista. Varsinkin Haagassa on paljon hissittömiä taloja, joten hissien rakentamista on tuettava, jotta huonokuntoisetkin pääsevät asioimaan kaupoissa ja ulkoilemaan.

Työvoimapulaa poistamaan on jo täällä asuville, mutta vielä työttömille maahanmuuttajille saatava polut työelämään, myös naisille. Tarvitaan myös kohtuuhintaisia asuntoja, jotta työntekijöillä olisi varaa asua Helsingissä.

Itse yksineläjänä ajan sitä, että myös uusissa asuinrakennuksissa on oltava pienasuntoja yksin asuville ja opiskelijoille. Ei heillä ole tarvetta ja/tai varaa isoihin asuintoihin.

Joukkoliikenteen sujuminen on turvattava. Palvelulinjojen toimintaa on laajennettava koskemaan myös viikonloppuja, sillä ikäihmisetkin haluavat vierailla viikonloppuisin.

Teltalla kävijöistä pari lähetti terveisiä Päivi Räsäselle kiittäen häntä lehtiartikkelista ja radiopuheesta.

KD:n teltalla kävi myös omaa väkeä. Eräskin sanoi, että tässäkö se on se meidän yhdistys. Ja siinähän se oli. Vanha tuttu ja KD-aktiivi Kerttu poseerasi mielellään kanssani.

 1884377.jpg