Sain tänään tosi ilahduttavaa postia: ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosastolta tuli myönteinen päätös hakemukseemme tehdä hankesuunnittelumatka Gambiaan.

Olen vuodesta 2002 koordinoidut naisjärjestöjen yhteistyötä Marokon naisten kanssa. Viime vuonna syntyi sitten yhteys myös Gambiaan, jonne halutaan samaa tukea kuin Marokkoon: miten naisiin kohdistuvan väkivallan uhreja hoidetaan ja väkivaltaa torjutaan viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyönä moniammatillisesti.

Marokon kolmivuotinen hanke päättyy tänä vuonna ja keväällä on tarkoitus hakea rahaa seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Koska Gambian hanke olisi uusi, on hyvä ensin tutustua molemmin puolin yhteistyökumppanin kanssa ja yhdessä suunnitella hanketta. Siksi neuvottelut on käytävä paikan päällä, joten pääsiäisenä meitä lähtee kaksi naista Gambiaan.

Paluumatkalla minä poikkean Marokkoon, jossa tapaan muut Suomesta tulevat ryhmän jäsenet. Pidämme siellä taas seminaarin ja tapaamme viranomaisia. Lopuksi suunnittelemme yhteistyökumppanin kanssa jatkohakemuksen hankkeelle.

Siinä sitten kahden viikon loma meneekin Länsi-Afrikan kierroksella. Toivottavasti säilyn terveenä, sillä Gambiassa on tuolloin jo aika kuumaa ja siellä on trooppisia sairauksia aivan toisella tavalla kuin Marokossa.

Odotan kuitenkin tätä matkaa hyvillä mielin, sillä kokemuksesta tiedän, että se antaa paljon myös minulle. Se auttaa jaksamaan, ei ainoastaan matkavalmistelut ja itse matkan, vaan myös raportoinnin ja hakemusten teon ulkoasiainministeriöön.