Kuntavaalien ehdokasnumerot tulivat yli viikko sitten. Minä sain numeron 576 Kristillisdemokraattien listalla Helsingissä.

Helsingin tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustaisia eli syntyperältään ulkomaalaisia helsinkiläisiä oli vuoden 2016 alussa 89 878. Tämä oli 14,3 prosenttia kaupungin koko väestöstä.

Jotta ulkomaalaistaustaistenkin ääni tulee kuuluviin Helsingin päätöksenteossa, on tärkeää, että heitäkin on ehdokkaina. Mutta ennen kaikkea valtuutettuina ja muissa luottamustehtävissä olevat ymmärtävät myös maahanmuuttajataustaisten asioita.

Minulla on ystävinä lukuisia maahanmuuttajataustaisia niin Lähi-idästä kuin Afrikastakin. Monia heistä olen perehdyttänyt suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa.

Uutissa kerrottiin, ettei kansa ole vielä oikein syttynyt vaaliasiaan. On kuitenkin tärkeää, että äänestysprosentti saadaan nousemaan yli 60 prosentin. Siksi on tärkeää käydä äänestämässä.

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29.3. päättyen tiistaina 4.4. Silloin voi äänestää missä vain ennakkoäänestyspaikassa. Ne on kerrottu Uudenmaan maistraatin Helsingin yksikön lähettämässä kirjeessä "ilmoitus äänioikeudesta kuntavaaleissa".

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 9.4. ja silloin voi äänestää vain omalla äänestysalueellaan, jonka tiedot on samassa kirjeessä.